martes, 21 de febrero de 2012

Tasca lectura articles - Webquest: Reproducció humana




Aquestos són els articles que heu de llegir com a primera activitat de la webquest de reproducció humana.

El 60% de los adolescentes tiene sexo sin condón
Los embarazos no deseados en menores de 15 años se multiplican por cuatro en 10 años

Un cop llegits, heu de fer un comentari personal de tots dos articles en aquest mateix post. Per tal de fer-lo, haureu d’accedir a Google amb el vostre usuari, de manera que quan feu el comentari apareixerà el vostre nom.

17 comentarios:

  1. Respecte a l'article primer jo pense que és degut a que els adolescents no coneixen bé com utilitzar el preservatiu. També pense que és deu a que molts joves no tenen una bona educació sexual, deurien fer-se més xarrades sobre aquest tema als instituts per a que els joves aprengen més sobre la sexualitat.

    En el segon article jo crec que també es deu per una mala informació de la sexualitat i també perque les primeres relacions sexuals es solen tenir baix els efectes del alcohol.Un altre factor es que les relacions sexuals és solen produir sense previsió. Respecte a que en Espanya s'utilitza més el preservatiu que els anticonceptius hormonals, jo pense que en Espanya és bastant més senzill accedir al preservatiu perqué es troba en maquines exponedores i dispensadors de preservatius que els anticonceptius hormonals. Aquestos es tenen que comprar a les farmacies o anar amb recepta medica per a poder accedir a ells i damunt els Governs posen lleis en que als adolescents ens resulta més complicat accedir a tots aquestos anticonceptius hormonals. Ja per finalitzar pense que també es pot deure a que els joves poden tenir vergonya de comprar-los.

    ResponderEliminar
  2. En aquest comentari no serà fàcil exposar originalment el que pense, ja que el nostre delegat ha fet un "gran" comentari en que expresa un fum d'idees.

    Estic d'acord amb Alenjandro, ja que jo crec que l'escàs ús del preservatiu en els jovens es degut a una falta d'imformació o de planificació, i que de vegades no es realitzar en les millors condicions (baix els efectes de les drogues).
    També opiné i m'agradaria recalcar que crec que s'utilitza més els preservatius que altres anticonceptius hormonals degut a que és més fàcil accedir a ells.
    Una cosa que m'ha sorprés ha sigut la qüestió dels efectes secundaris dels anticonceptius hormonals i especialemnt sobre la "hormofobia", ja que no pensava que aquest tema estiguera tan estés.

    ResponderEliminar
  3. Açò de comentar després d'Alejandro i d'Isabel té els seus inconvenients, principalment que ja "han pillat" idees, jeje.

    Coincidisc tant amb les idees d'Isabel com amb les d'Alejandro. Però abans vull profunditzar en el títol de l'article, que em pareix erroni. "El 60% de los adolescentes tiene sexo sin condón". Açò és fals, i el propi article contradiu el títol. Com s'expressa clarament al començament de la notícia, "Seis de cada diez jóvenes de entre 15 y 21 años que mantienen relaciones sexuales han prescindido alguna vez del preservativo". És a dir, no és que el 60% dels joves mantinguen relacions sexuals desprotegides, sinò que el 60% dels que en mantenen ho fan sense protecció. Hi ha una diferència abismal entre aquests dos enunciats.

    Una vegada aclarit açò, és cert el que diu Alejandro de que, probablement, es puga deure a una falta d'informació per part dels joves, o també als efectes de l'alcohol o altres drogues, com ha dit Isabel.

    Respecte al segon article, he de repetir un poc la meua opinió sobre el primer. La principal causa del embarassos no desitjats és, des del meu punt de vista, la falta d'informació que sofreixen els joves. I per a sol·lucionar açò, es deurien dedicar més hores a l'educació sexual i, sense cap dubte, des d'abans de que puga sorgir el problema, és a dir, no donar les primeres "lliçons" o xarrades d'educació sexual als 14-15 anys, sinò fer-ho, per exemple, als 12-13, o pot que encara més prompte. I crec que el predomini del preservatiu per damunt dels anticonceptius hormonals es deu a la facilitat amb que es poden conseguir preservatius, i la relativa dificultat amb que podem fer-se amb píldores anticonceptives o altres productes anticonceptius "de farmàcia". Aquests deurien facilitar-se a qualsevol centre mèdic, gratuïtament, tal com es menciona al text.

    ResponderEliminar
  4. Sincerament no he llegit els tres comentaris de dalt a baix, només els he llegit per damunt, així que si dic algo que ja han dit, ho senc!
    En el primer article, si els joves fan l'acte sexual sense preservatiu es per que com diu l'articles per qe estan baix els efectes de l'alcohol o es en un moment en el que no teu esperes. Per a "previndre" de alguna manera açò pense que els pares i les mares a part de la "xarles" de l'institut el que convendria es que tant les xiques com els xics portaren algun preservatiu damunt quan ixen de festa, pense que quasi sempre açò ocorre principalment els dies de festa,,,
    Ja que els dos articles estan relacionants sense el primer no pots fer el comentari de l'altre.
    En el segon article, els embarasos no desitjats, principalment els instituts estan volcant-se d'alguna manera en "L'EDUCACIÓ SEXUAL" però per molt que fagen "xarles" açò seguirà ocorrent ara i d'ací uns quants anys. Hi ha alguns joves que no fan res sense protecció o s'hi neguen directament. Es molt bo que les persones expertes fagen aquest tipus de treball i que donen cosells als més joves, perque en realitat ho necessitem (parlant com una adolescent que soc). Algunes joves tiren endavant però altres no, aquesta situació no s'hi podrà evitar mai, per culpa d'alguns joves irresponsables.

    ResponderEliminar
  5. Hi han ja una quants comentaris, i jo vaig a expressar la meua oipinió, independent dels demés:

    En el primer explica que els adolescents admiteixen que no han utilitzat métodes anticonceptius en algunes ocasions, Ibáñez afirma que falta educació sexual, i té raó, perque jo pense que als instituts han de fer xarrades, perque jo he estat en poques i m'atrevisc a dir que en cap a l'institut, el meu és un exemple, però hi han molts més que no han rebut cap xarrada,perque com diu en la notícia les respostes dels adolescents a la questió del VIH són que el VIH es pot transmitir per la saliva o per canviar-se peces de roba.
    La idea de fer proves ràpides per a descobrir el sida es bona, ja que la probabilitat entre els adolescents d'agafar aquest virus és cada vegada més alta, perquè, com he dit abans,no es sap de la sexualitat.

    El segon escrit va lligat amb el primer, sols que en aquest es parla de les causes de no utiliztar anticonceptius.
    Es parla de les causes de no utilizar mètodes anticonceptis, i en resum, s'exposen varies solucions als embaraços no desitjats: més educació i més prompte, més accés als anticpnceptius i creació de les vies legals adequats per al moment en què falla l'anticoncepció.
    Pense que la primera solució es bona, la segona també perquè els adolescents, o per la vergonya d'obtindre anticoceptius o per els efectes de l'alcohol en les festes o l'eufòria del moment, no els utilitzen.
    Els preservatius a més de evitar un embaraç també potegeix de les malalties.
    S'afirma que l'ús de mètodes hormonals anticonseptius es retarda, perquè no hi ha tant accés.

    ResponderEliminar
  6. Sols en el prmer comentari d'Alejandro ja ha dit totes les idees possibles (i no pensava que els comentaris hagueren sigut tan llargs), en fi jo vaig a dir la meua opinió:

    - En el primer article, jo crec que els adolescents que mantenen relacions sexuals (ja siga amb condó o sense) ho fan per pura diversió i per xuleria per vorer qui és el més "maxote" baix les causes de l'alcohol,drogues en les festes. I per part de les xiques també ho fan a l'hora d'eixir de festa, però després de tota acció té la seua conseqüència... Venen els embaraços no desitjats i tenen que deixar l'institut, tenen el sida, no sap de qui és el xiquet i té la faena de cuidar-lo sols ella o directament quan té al xiquet donar-lo en adopció...Però també crec que tindrien que tindre més educació sexual encara que alguns adolescents passen de tot allò, i a més les mares o pares, per molt incòmode que siga parlar d'aquest tema tindrien que "avisar o asustar" als seus fills de les conseqüències del que pot passar.

    - En el segon article, jo crec que en el comentari del primer article ho he dit tot d'una, tant com els efectes de l'alcohol com els embaraços no desitjats així que per repasar un poc repetisc que: els adolescents tindrien que tindre un poc més de responsabilitat ja que després venen totes les conseqüències, que professionals de temes d'aquestos tindrien que visitar més a menut els instituts per fer xarrades o debats d'aquest tipus o si hi ha adolescents que volen tindrer relacions sexuals de manera segura i responsable aconsejar-los de fer-se proves del sida, predre precaucions o coses aixina.

    ResponderEliminar
  7. Respecte a la primera noticia, jo opine que la majoria dels joves no utilitzen el preservatiu perque no saben com utilitzar-lo d'una manera correcta i mai els han informat bé sobre el tema. El motiu principal, jo crec que es perque als centres educatius i a l'entorn familiar no els han parlat o orientat d'una forma adequada sobre els temes de l'educació sexual, i en concret,sobre el preservatius i la seua importància al fer ús d'ells. Pense ,igual que opina la meua companya Belén, que el mal ús dels preservatius i la seua no utilització correcta ocorre sobretot quan els nois i les noies ixen de festa i beuen alguna copeta de més, per aixo tots deuriem consiensienciar-se i actuar amb precaució i molta consideració abans de actuar.

    Respecta al segon article, esta molt relacionat amb el primer i la meua opinió es semblant. Crec que per corregir aquest problema que tenim els adolesents amb l'us dels preservatiu, tots els centres educatius deurien dedicar algunes hores al dia per ajudar i ensenyar-nos a poder previndre els embaraços no desitjats i altres enfermetats relacionades amb el sexe.
    També pense com el meu company David i com diu al mateix article, que els métodes anticonceptius son més poc utilitzats per els adolescents degut a la poca informació i a les dificultats que tinguem per poder conseguir-los,ja siga per vergonya o per altres factors, i també els seus preus poden ifluir, ja que es podrien proporcionar d'una forma gratuita en qualsevol centre médic de la ciutat.

    ResponderEliminar
  8. Ja veig que els meus companys han expressat un fum d'idees, però jo crec que la majoria dels adolescents no saben utilitzar bé el preservatiu degut a que no tenen tota la informació adïent en aquests temes. Jo crec que deurien fe fer mes xarrades als instituts sobre aquest tema. Està clar que fan falta més xarrades, ja que alguns dels adolescents no saben com es transmet el VIH.

    Respecte a la segon noticia, es deguda majoritariament per efectes de l'alcohol o als moments d'eufòria. Com ja diu Esther, jo crec que deurien de tractar-se més aquests temes als instituts, i estic d'acord en el que ha dit el meu company David, que aquestes xerrades deurien de ferles als 12-13 anys, ja que així els jovens son mes petits, i estan ja més informats per als seus propers anys.

    ResponderEliminar
  9. Després de tot el que han dit els meus companys, crec que no queda res per dir.
    Jo pense que tot i que és cert que no estem ben informats, que les relacions sense protecció són en moments d'eufòria o baix els efectes de les drogues i l'alcohol, les conseqüències són molt dures.
    Però també s'ha de dir que aquestos articles són de 2008 i 2011 i jo no veig que les cosses hagen canviat molt des de aquell moment, resumint no tenim més que una idea superficial de com mantenir relacions i tampoc s'ens informa el necessari tal volta si canviarem això els articles de premsa portarien un títol diferent.

    ResponderEliminar
  10. Después de todos lo comentarios,no se que mas decir... Solo que es cierto que no dan la suficiente información acerca de los problemas que puede tener las relaciones sexuales sin el preservativo, en esos casos los jovenes están expuestos vago los problemas de las dorgas y el alcohol.

    El segundo articulo:todo lo que puede ocurrir es a causa de los efectos del alcohol, bien como dicen mis compañeros.Por eso yo creo que el porblema es la falta de información, por que devería de ser un tema a tratar por su importancia y peligrosidad.

    ResponderEliminar
  11. Sobre el primer article pense igual que tots els meeus companys. Pense que deurien de ferse més xerrades en les que informen més als adolescents, informació dels problemes que pot causar no saber utilitzar be un preservatiu. La majoria de vegades que els adolescents no utilitzen el preservatiu, es per que han begut algua veguda alcoholica o per que estan baix l'efecte d'algun tipo de droga.

    Sobre el segon article. Crec que ja es deu a les mateixes causes que al primer article. Totes o al majoria de les xiquetes adolescents es queden embaraçades per que estan sota els efectes del alcohol o les drogues. Aquest, es un tema del qual s'haurien de fer mes xerrades als instituts, ja que en l'actualiitat, els joves comencen a prendre drogues i begudes alcoholiques a unes edats baixetes. Tambe pense igual que David, les xerrades s'haurien de fer als 11-12 o 13 anys ja que la juventut de hui en dia, en aquest tema va molt avansada. En l'actualitat deurien de ferse les xerrades als curosos de primer de l'educacio secundaria obligatoria, ja que a partir d'aquest curs canvien de pensament i es a partir d'on s'enganxen a beure,fumar, etc.

    ResponderEliminar
  12. Ja que soc de les últimes persones en comentar ja estan quasi totes les idees "pillades".

    En general aquests dos articles tenen molta raó ja que els adolescents de hui en dia deurien de saber més sobre l'aspecte de la reproducció sexual i les seues conseqüències si no utilitzen protecció i adequadament. També es cert que quan els adolescents eixen de "festa" fan alguna cosa mal fet per culpa de l'alcohol que no anem a tractar en aquest tema. Jo crec que si el país vol solucionar aquesta mena de discussió deuria de fer xerrades als centres públics per a que els adolescents s'asabenten del risc que pot portar l'embaraç. També influeix molt l'entorn familiar i crec que tant els pares com els fills deurien de parlar aquest tema seriament ja que pot arribar fins a un jui per abús sexual. També coinsidisc amb Alejandro que si Espanya vol eliminar aquest problema que no venga preservatius tan a la lleugera com en les màquines.

    ResponderEliminar
  13. Jo crec que la solució als dos problemes presentats als dos articles consistiria en augmentar el número de sessions d'educació sexual i donar-la abans de que els alumnes complesquin els 15 anys. També és important que els pares eduquen els fills en aquest aspecte. Un altre mètode, en la meua opinió prou eficaç, seria publicitar mètodes anticonceptius i publicar anuncis en que es consciencie als adolescents en els principals mitjans de comunicació.

    ResponderEliminar
  14. Respecte al primer comentari jo crec que la gent no compra el preservatiu per els diners i menys perque si els te en casa i els pares el pillen.... Jo estic d'acord amb lo que ha dit Ivan de augmentar les classes d'educacio sexual a partir dels 15 anys

    Respecte al segon comentari jo crec que molta gent quant esta baix els efectes del alcohol no sap si esta gastant el preservatiu o no. Aleshores pot ser que deixe embaraça a la xica. Deuria de haver mes enseñança sobre l'educacio sexual a les escoles per a informar tots els métodes anticonceptius, enfermetats....

    ResponderEliminar
  15. Sobre el primer artícul opine el següent:
    Estic d’acord amb que als instituts deurien de donar més informació sobre sexe, ja que de ser així, pense que es reduiria el nombre de persones que no són concients dels perills que aquest, el sexe sense protecció comporta. Els adolescents, creuen que un dels perills més importants es l’embaràs, però hi ha més problemes que molta gent ignora per complet; com es el cas del contagi del VIH. Altra gent coneix aquest perill però no està ben informat sobre com s’inicia la enfermetat i les conseqüències que comporta.

    Sobre el segon opine:
    Cada any aumenta el nombre d’embarassos de gent menor de 15 anys perque cada vegada mantenen relacions sexuals abans. Pense, que un jove de 13 anys no està suficientment preparat ni te els suficients coneiximents. Una de les causes de que passe açò sol ser l’excés d’alcohol i d’altres substancies, sumant-li la falta de previsió i l’eufòria del moment.

    ResponderEliminar
  16. Estic dacord amb els dos articles, però si els adolescents no utilitzen mètodes anticonceptius, possiblement és per les drogues o alcohol, pero es culpa d'ells, ja que els preservatius son de fàcil accés i si no els utilitzen per l'alcohol seguix siguent culpa seva, ja que ells han sigut els consumidors, aix´que opine que no fa falta augmentar les xerrades, sols que els adolescents pensen abans de fer les coses.

    ResponderEliminar